Elektra design

09.01.2008., srijeda

Humanitarna akcija - 'Bočice nade'


'Bočice nade' - akcija koja je izvorno potekla iz SAD-a, kada je jedna američka umjetnica nakon kemoterapije uzela bočice lijekova, ukrasila ih polimernom glinom (fimo, sculpey, premo) i podijelila ostalim pacijentima kao znak pažnje i simbol nade.

Ovu su akciju početkom godine pokrenule članice organizacije 'Radionica snova'. Ja sam također jedna od njih. cerek

Cilj nam je napraviti najmanje 1400 ukrašenih bočica koje bismo onda dijelile 15. veljače 2008. povodom ‘Nacionalnog dana djeteta oboljelih od malignih bolesti’ u Republici Hrvatskoj po onkološkim odjelima bolnica u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

Sve bočice, osim što su prekrasno ukrašene, sadrže i različite poruke nade za djecu.

Akciju financiramo same, iako, imale smo i par velikodušnih donatora i zahvaljujemo im na tome. kiss Imamo i službeni blog, pa vas molim da svratite: 'Bočice nade'.

Također, molila bih sve Vas, ukoliko možete, da pripomognete akciji tako da kupite po par paketića polimerne gline (to zaista nije puno, cca 13kn max/paketić) i možete se slobodno meni javiti da se dogovorimo za slanje. Nažalost, nismo registrirana Udruga, ali ukoliko biste radije uplatili novce - super, to je svakako dobrodošlo.

Nadam se da će netko biti od volje da se javi za sudjelovanje u ovoj akciji, a u međuvremenu stavljam par fotografija prelijepih nam bočica. cerek
Klikni na sliku za veću sliku.

Update: Trenutno imamo preko 1100 bočica










| 01:00 | Komentari (21) | Isprintaj | # |



Copyright © Elektra design